תקופה לא שגרתית, תקופה שיש בה איומים כאלה ואחרים, יכולה לשנות במידה ניכרת את ההתבוננות שלנו על דברים מסוימים, ובוודאי יכולה להשפיע בצורה כזו או אחרת על פוליסות ביטוח שאנחנו מבקשים לרכוש. מן הסתם, גם החברות מתייחסות לתקופה בצורה שונה.
כך למשל, אם אנחנו ניגש בתקופת הקורונה אל חברת ביטוח בשביל לעשות פוליסה כזו או אחרת, הרי סביר להניח שההתייחסות של החברה אלינו כלקוחות תהיה שונה, וכן גם אנחנו צריכים להתייחס אל התהליך הרכישה וכן אל המוצר הסופי אותו אנחנו מבקשים לרכוש, בצורה שונה.
נניח ואנחנו קונים ביטוח נסיעות לחו"ל אן ביטוח אחר שקשור כך או אחרת לתחום, הרי שהיום אנחנו מודעים לעובדה שיש תופעה כמו קורונה, ואם היא היתה פעם אחת, אין סיבה שהיא לא תחזור. סביר להניח שגם חברות הביטוח ערות לכך, לכן הן יציעו לנו פוליסות מותאמות.
אנחנו יכולים למצוא התאמות לנושא של הקורונה במגוון פוליסות ובשורה של נקודות, החל מנושא של ביטוח חיים, ביטוח בריאות וכלה בנושאים כגון אובדן כושר עבודה, וכדומה.
כיצד בוחנים את הנושא בצורה נכונה
יש לבחון מה כל חברה מציעה לנו, איך היא מציעה לנו את זה, מה בדיוק הפרמטרים על פיהם אנחנו צריכים לבחון את הפוליסות ולבצע השוואה ביניהן.
צריך להדגיש כאן עוד נקודה, מאחר ומדובר בעניין בינלאומי, רחב, לא תופעה ישראלית נקודתית, כמו למשל מלחמה או מבצע צבאי, הרי שעלינו להתייחס להיבט זה גם במקרים שקשורים לנסיעות לחו"ל, עסקים והשקעות בחו"ל וכדומה.
לפני סיום נדגיש, מי שרכש פוליסה לפני ימי הקורונה, צריך לבדוק היטב מה הסעיפים השונים אומרים על מקרים של מגיפה בינלאומית והשפעותיה בהיבטים שונים.
> בדקו ביטוח רכב לנוסעים מעט