ברגע בו מזמינים חברים ו/או בני משפחה למפגש על האש טעים הוא כזה שבו צריכים לוודא כי יש לא רק מספיק סוגים של בשר ומספיק בשר באופן כללי שכולם יוכלו ליהנות מארחה משביעה, אלא גם לוודא כי בכלל הגריל שאיתו צולים את הבשר הוא כזה שיוכל לספק את הדרישה באופן די מהיר. מה זה אומר בפועל? כי עוד טרם הרכישה של גריל גז כזה או אחר, חייבים להבין את כמות השימוש בו ואת כמות האורחים שבדרך כלל נוהגים להגיע לסוגים כאלה של מפגשים טעימים. ממה מתחילים? מהגודל של הגריל שאותו בוחרים.
הגודל של משטח הצלייה
מה גודל משטח הצלייה הוא דבר שאותו יש לבחון היטב כשנעמדים אל מול דגמים שונים של גריל גז caesar לדוגמא. שטח הצלייה הוא כזה שעליו יהיה ניתן להניח כמה שיותר חתיכות של בשר, ירקות או דגים, ואפילו להכין כמה מאלה בבת אחת במידה ומדובר בגריל גז עם כמה מבערים משולבים בהפעלה פרטנית. באופן הזה ניתן להפיק בזמן צלייה אחד כמה שיותר בשר, ולא צריכים להמתין יותר מידי זמן ולעשות הרבה "נגלות" של בשר עד שמסיימים את כל מה שמתכננים לצלות על מנת להגיש לאורחים לאכילה. משמע, בדיקה של גודל משטח הצלייה בס"מ, כשזה פרמטר חשוב במידה ואוהבים לארח הרבה וכמות גדולה של אנשים בו זמנית.
הכוח של הגריל לצלות
בסופו של דבר זה הכל עניין של BTU. הסימון הזה מיידע את הלקוח שמעוניין לבצע רכישה לגבי הכוח של הגריל לבצע את הפעולה של שחרור הגז. אולם, כאן יש כל מיני סייגים שהופכים את המדד הזה להיות לא אפקטיבי בפועל, ולכן כדאי לאמוד את כמות המדד הזה ביחס אל הגודל של משטח הצלייה ואל האיכות של אותו גריל גז שאותו שוקלים לרכוש עכשיו (קראו בהרחבה), כשבשר צלוי לעילא ולעילא יזקק אל 15 BTU בממוצע כדי להגיע לשם. מה מלבד זאת? זה כדאי כי כל העוצמה הנהדרת הזו תהיה מפוזרת בצורה נכונה, וכך התוצאה תהיה טובה בכל פעם מחדש, וכאן כבר נדרשת מיומנות "על האש" טובה.